网站导航
设为首页
加入收藏
 
用户名:
密码:
  当前位置:首页2013同等学力英语阅读理解冲刺试题(2)
2013同等学力英语阅读理解冲刺试题(2)
  作者:   时间: 2013-4-13   来源:   点击:7095  

Learning disabilities are very common. They affect perhaps 10 percent of all children. Four times as many boys as girls have learning disabilities.
Since about 1970new research has helped brain scientists understand these problems better.Scientists now know there are many different kinds of learning disabilities and that they are causedby many different things. There is no longer any question that all learning disabilities result from
differences in the way the brain is organized.
You cannot look at a child and tell if he or she has a learning disability. There is no outward sign of the disorder. So some researchers began looking at the brain itself to learn what might be wrong.
In one studyresearchers examined the brain of a learning-disabled personwho had diedin an accident. They found two unusual things. One involved cells in the left side of the brainwhich control language. These cells normally are white. In the learning-disabled personhoweverthese cells were gray. The researchers also found that many of the nerve cells werenot in a line the way they should have been. The nerve cells were mixed together.
The study was carried out under the guidance of Norman Geschwindan early expert onlearning disabilities. Doctor Geschwind proposed that learning disabilities resulted mainly from problems in the left side of the brain. He believed this side of the brain failed to develop normally. Probablyhe saidnerve cells there did not connect as they should. So the brain was like an electrical device in which the wires were crossed.
 Other researchers did not examine brain tissue. Insteadthey measured the brain’s electrical activity and made a map of the electrical signals.Frank Duffy experimented with this technique at Children’s Hospital Medical Center in Boston. Doctor Duffy found large differences in the brain activity of normal children and those with reading problems. The differences appeared throughout the brain. Doctor Duffysaid his research is evidence that reading disabilities involve damage to a wide area of the brainnot just the left side.
1. Scientists found that the brain cells of a learning-disabled person differ from those of a normal person in .
A. structure and function     B. color and function
C. size and arrangement     D. color and arrangement
2. Which of the following is NOT mentioned in the passage
A. Learning disabilities may result from the unknown area of the brain.
B. Learning disabilities may result from damage to a wide area of the brain.
C. Learning disabilities may result from abnormal organization of brain cells.
D. Learning disabilities may result from problems in the left side of the brain.
3. All of the following statements are true EXCEPT that        .
A. many factors account for learning disorder
B. a learning-disabled person shows no outward signs
C. reading disabilities are a common problem that affects 10 percent of the population
D. the brain activity of learning-disabled children is different fromthat of normal children
4. Doctor Duffy believed that        .
A. he found the exact cause of learning disabilities
B. the problem of learning disabilities was not limited to the left side of the brain
C. the problem of learning disabilities resulted from the left side of the brain
D. the problem of learning disabilities did not lie in the left side of the brain
5. According to the passage we can conclude that further researches should bemade        .
A. to investigate possible influences on brain development and organization
B. to study how children learn to read and writeand use numbers
C. to help learning-disabled children to develop their intelligence
D. to explore how the left side of the brain functions in language learning
答案解析:
1. 【正确答案】D
【考点类型】细节判断
【解析过程】科学家们发现,没有学习能力的人的大脑细胞和一个正常人的大脑细胞的不同在于       
A. 结构和功能     B. 颜色和功能 C. 大小排序     D. 颜色和排序
线索1:文章的第3段提到“These cells normally are white. In the learning-disabled person,however,these cells were gray.”
线索2:文章的第3段提到“The researchers also found that many of the nerve cells were not in a line the way they should have been. The nerve cells were mixed together.”
通过线索1和线索2的理解,我们可以判断正确答案应该是选项D.
2. 【正确答案】A
【考点类型】细节判断
【解析过程】下面哪句话是文章没有提到的?
A. 无学习能力可能是由于大脑不被人认知的部位造成的。
B. 无学习能力可能是由于大脑许多部位受到伤害造成的。
C. 无学习能力可能是由于脑细胞的不正常组织造成的。
D. 无学习能力可能是由于大脑左侧的问题。
线索1:文章的第7段提到“that reading disabilities involve damage to a wide area of the brain,not just the left side.”表明B在原文中明确提到。
线索2:文章的第3段提到“... nerve cells were mixed together.”表明选项C在文章中出现。
线索3:文章的第5段提到“Doctor Geschwind proposed that learning disabilities resulted mainly from problems in the left side of the brain.”表明选项D在原文中明确提到。
只有选项A在原文中没有提到。
3. 【正确答案】C
【考点类型】细节排除
【解析过程】下面哪句是不正确的?
A. 许多因素导致了无学习能力。
B. 一个没有学习能力的人不会向外展示信号。
C. 无学习能力是一个常见的问题,影响全部人口的10%。
D. 没有学习能力的孩子大脑的活动和正常孩子的大脑活动不同。
线索:文章的第1段提到“They affect perhaps 10 percent of all children.”很清楚是占据了所有孩子的10%,所以选项C是错误答案。A选项在原文的第2段“...and that they are caused by many different things.”明确提到。B选项在原文第3段“There is no outward sign of the disorder.”明确提到。D选项在原文第4段“They found two unusual things...”明确提到。
4. 【正确答案】B
【考点类型】细节判断
【解析过程】达菲医生认为:       
A. 他发现了无学习能力的确切原因
B. 无学习能力的问题并不仅仅限于大脑的左侧
C. 无学习能力的问题来自于大脑的左侧
D. 无学习能力的问题不位于大脑的左侧
线索:文章的最后一段提到“Doctor Duffy said his research is evidence that reading disabilities involve damage to a wide area of the brain,not just the left side.”表明选项B是正确答案。选项C在文章中第4段提到了,但不是达菲说的。
5. 【正确答案】A
【考点类型】细节判断
【解析过程】根据文章,我们可以得出结论:进一步的研究将应该       
A. 调查可能影响大脑发展和组织的因素
B. 去研究孩子们是如何学习读书和习字,并且使用数字
C. 帮助无学习能力的孩子发展他们的智力
D. 去探索大脑的左半部分在语言学习时发挥的功能
来源:考试大-同等学力

 
中国政法大学在职法学硕士简章
中国政法大学公共管理硕士MPA招生
中国政法大学在职法学博士班招生
中国政法大学公共管理博士研究生班
中国政法大学行政管理学硕士简章
中国政法大学管理学博士招生简章
中国政法大学哲学博士研究生班简章
中国政法大学政治学博士招生简章
非法生产农药案值480万 “博士
河南打击人口拐卖犯罪 首次对被拐
男子假扮警察引诱年轻女子骗财骗色
男子毒驾逆行一家四口被撞身亡 法
男子专抢身家千万富婆 被抓后诬陷
辽宁破获制售假羊肉卷案 假肉或由
眼部美容手术引纠纷 女子索赔二十
夫妻低收高卖仿品牌鞋 涉案金额约
法律论文
论夫妻约定财产制度的适用困境
罪等划分及相关制度重构
用执法规范化提升劳教(戒毒)工作
以案例为视角分析“入户抢劫”之规
试论抢劫罪数额巨大的既未遂标准
社会保护与人权保障的合理结合
欧美价格挤压实践对中国电信、中国
论《欧洲合同法原则》对未经协商条
最新法律法规
农业保险条例
中华人民共和国农业技术推广法(2
中华人民共和国民事诉讼法(201
中华人民共和国出境入境管理法
中国人民解放军选举全国人民代表大
全国人大常委会关于修改《中国人民
澳门特别行政区基本法附件一澳门特
中华人民共和国清洁生产促进法(2
  友情链接  
  政法博士 诉讼法学研究院 中国石油大学(北京)远程教育学院-2010招生简章
出国留学 诉讼法学研究院 公安部 中国政法大学 中国普法网 清华大学 中国公法网 中广网 中国经济网 教育部 中国网 中联部 国际在线 新闻办 中国文联 中青网
中国政府网 最高人民检察院 央视网 最高人民法院 中国法院网 北京大学 中国台湾网 光明网 中国法苑网 监察部 新华网 统战部 中国日报 中联办 北大研修 奥运网
 
关于我们 -联系方式 -网站导航-意见建议-旧版网站
联系电话:010-58908466 教务电话:010-58908408 传真:010-58908408 电子邮件:zzdzx@sohu.com 在线QQ:961093009(点击咨询)
Copyright © 2008 ZZDZX.COM All Right Reserved 中国政法大学国际法学院 版权所有
 

京ICP备05083672号